Android instagram durduruldu hatası 2020

İnstagram bilindiği üzere sosyal medya da şu anda dünyadan en popüler olan uygulama konumunda. Ancak her gelen güncellemede özellikle eski bir android sürümü kullanan cihazlarda fazlasıyla hata ile karşılaşılmakta. Bugünkü yazımızda android instagram durduruldu hatası 2019 çözümü hakkında size önerilerde bulunacağız.
Android Instagram uygulaması son versiyon android kullanıcılari için sorunsuz bir şekilde çalışıyor ancak son zamanlarda eski sürümlerde “Instagram çalışmayı durdurdu” hatası vermeye başladı. Pek çok kullanıcı bu hatadan etkilendi ve bu hata çoğunlukla instagram uygulamasının güncellenmesinden sonra veya operatör değişimlerinden sonra meydana gelmekte. Bu yazıda, Instagram Android hata üzerinde çalışmıyor Instagram düzeltmek için bazı hızlı çözümler anlatacağım.

 Android Cihazınızı Yeniden Başlatın

Bazen Android cihazınızın basit bir yeniden başlatılması, her türlü Android hatasını düzeltmek için yeterlidir. Android cihazınızı yeniden başlatmak için, ekranda bazı seçenekler görünceye kadar güç düğmesini birkaç saniye basılı tutunuz ve Yeniden Başlat düğmesine dokununuz. Ardından, Instagram uygulamasını açıp hatanın durumunu kontrol ediniz.ip 2: Uygulama Verilerini ve

Önbelleği Temizle

Eski Android kullanan cihazlarda Instagram’ın çökmesini engellemek için Instagram uygulamalarının uygulama verilerini ve önbelleklerini temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bu genellikle Instagram uygulamasını güncellediğinizde ve eski sürümdeki önbellek verilerine sahipse gereklidir. Android cihazınızdaki Instagram uygulama önbelleğini ve verilerini temizlemek için, Ayarlar > Uygulama Yöneticisi> Tüm uygulamalar> Instagram> öğesine gidin ve Verileri Temizle,  Önbelleği Temizle ve ardından Durmaya Zorla öğesine basınız.
Ardından tekrar instagram uygulamasını açınız. Hata tekrar devam son olarak aşağıdaki yöntemden faydalanabilirsiniz.

Önceki Sürüme Geri Dönünüz

Instagram uygulamasının en son sürümünü eski cihazınıza yüklediyseniz bu güncellemeyi kaldırıp bir önceki versiyonu kurmanız sorunu muhtemelen çözecektir. Kendi kullandığım Galaxy Note (Android 4.4.2) cihazda bir eski versiyona geri dönüş yaptıktan sonra sorunsuz bir şekilde instagrama giriş yapabildim.
İlk olarak kullandığınız instagram uygulamasının sürümünü kontrol ediniz. (Ayarlar > uygulamalar > instagram kısmından kontrol edebilirsiniz. Örnek : 108.0.0.23.119)
Sürümünüzü öğrendikten sonra instagram uygulamasını kaldırınız
Kullandığınız android sürümüne uygun bir önceki instagram sürümünün apk’sına  google yardımı ile ulaşınız. (Örnek verecek olursak : Arama motoruna “android 4.4.2 instagram 107.0.0.21” yazıp apk sitesinden uygulamayı indiriniz  Apkmirror apkpure gibi güvenilir siteleri tercih ediniz. İndirdiğiniz dosyanın uzantısının apk olduğuna dikkat ediniz. )
İndirme bittikten sonra apk kurulumunu yapınız. (Bilinmeyen kaynaklardan gelen uygulamanın kurulumuna izin vermeniz gerekir. Ayarlar kısmından bunu yapabilirsiniz)
İnstagram uygulamasını açınız. Sorunun çözümü bu kadardır. Son yöntem bir çok cihazda sorunsuz olarak çalışmaktadır. Herhangi bir telefonda sorunu yaşamaya devam ederseniz ; telefon modelini ve android sürümünü yazarak yorumlar kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Yorumlar